Home Owner Tutobies EXCHANGE TIPS/INFO

Saturday, 6 April 2013

Tutorial Wishlist Box


Hello Little Cuties . Harini saya nak ajar cara nak letak wishlist box . Apa tu wishlist box ? Mcm pelik ja.Sebenarnya wishlist box ni korang boleh letak semua impian korang.Then kalau dh tercapai boleh tick ikut suka . Jom kita mulakan!

1) Dashboard > Layout > Add A Gadget > HTML/Javascript

2)Copy and Paste code dibawah
 <form name=myform>
<input type="checkbox" name="mybox" value="Wishlist korang" checked />Wishlist korang<br />
<input type="checkbox" name="mybox" value="Wishlist korang" checked />Wishlist korang <br />
<input type="checkbox" name="mybox" value="Wishlist korang" disabled />Wishlist korang<br />
</form>
Biru : Wishlist korang :)
Merah : (Checked) untuk yang dah tercapai
             (Disabled) untuk yang belum tercapai

Macam mana ? mudah kan ?Cubalahh~~


2 Surat Cinta:

  1. @Syahira Yusuff : Sama-sama :) terima kasih jugak sebab guna tutorial saya :D

    ReplyDelete

Budi bahasa,budaya kita :)