Home Owner Tutobies EXCHANGE TIPS/INFO

Wednesday, 29 May 2013

Tutorial Cbox Cute


Hai semua.Tadi check cbox and then ada orang request tuto iaitu Tutorial Cbox Cute.Tuto ni direquest oleh
Fiza .Okey,let start it!

Macam ni hah :3

 1.First korang mesti SIGN IN dekat sini KLIK
2.Kalau takde account cbox,sign up lah dulu .

3.Click look and feel and click colours and fonts.Tak paham?Tengok gambar kat bawah ni :-

4.Lepas tu keluar macam ni :) Korang isilah warna ikut kesukaan korang macam ni :-

5.Siap?Klik Apply.And then korang ambiklah code yang dia bagi tu. Senang je kan?
~Selamat Mencuba~
Nota Kaki:-Kalau ada yang tak paham,boleh komen kat entry ni ok?Saya sedia membantu:)
Credit to:Nurin Aziz

Sunday, 19 May 2013

Alhamdulillah :)


 
  Assalamualaikum readers tersayang.Syukur ke hadrat Allah S.W.T kerana telah mengizinku diri ini umtuk mengupdate blog setelah sekian lama menghilang :D Cewwah,ayat tu ayat :P .Okay,korang nampak kan tajuk post aku kali ini ? 'Alhamdulillah'


Alhamdulillah sebab Exam dah berakhir.Seronok sangat.Bersyukur jugak dapat jawab soalan dengan tenang dan penuh keyakinan.Anyway Thanks kepada yang doakan kejayaan Azzah selama ini.Soalan Exam ? Boleh tahan jugak la.Tak susah tak senang.Mudah-mudahan dapat keputusan yang cemerlang lah kan ? Amin-amin.

Dengar cerita dekat facebook,ramai yang exam minggu ni kan ? Go break a leg dear.Azzah doakan korang berjaya!

-Sekian-

Friday, 10 May 2013

Exam!


Omaigadd,omaigadd omaigadd! mummy!! huaaa..sungguh tidak di sangka,masa berlalu begitu pantas.why,why why? Tak sangka pulak hari Selasa ni nak exam.Biar betul?Sepatah haram pun aku tak paham!

Subjek yang paling aku tak paham ni Geografi.Haa,cikgu tu lawak memang lawak,yang aku paham pun tajuk arah je.Yang lain boleh blah.Bila cikgu tu masuk kelas je,terus mamai mata aku dibuatnya.Apatah lagi BI.Huh,ni lagilah,sebenarnya cikgu ni boleh mengajar,tapi apa yang susahnya,suara dia,aduyyaii,pelannya.Semut pun tak dengar.Dah tu aku 'masuk telinga kanan,keluar telinga kiri'

Nak cakap pasal Sejarah pulak,memang aku paham gegila dengan subjek tu!Tapi masalahnya,banyak sangat nak kena hafal!Ingat otakk aku komputer ke apa?Hmm,k fine.Agama Islam pun macam tu jugak!Surah nak kena hafal,hadis tu hadis ni,ayat tu ayat ini,tajuk tu,tajuk ni.Mampus aku dibuatnya.Ape tak penat macam tuhh.

Bahasa Melayu pulak,aku paling blurr buat karangan ni,lebih lebih lagi karangan Fakta.Huh,kalau soalan objektif senang ja.Pantun,cerpen,Istana Menanti tu,dah lupa dah.sabar je lah.Sains?Oke je.Tapi kalau eksperimen,jangan bagi kat aku,konfem tak buat punyalah!Maths?I love this subject!This is my fav subject.So,takda problem lahh :)

Anyway guys,wish me luck for my exam.Pray for me!Love you,saranghae!

Thursday, 2 May 2013

Tutorial Status Box Terapung


Hai korang semua.Selamat pagi.Pepagi buta ni rajin pulak diri ini membuat tutorial setelah lama blog usang ni tak terupdate :P .Ni update pun sebab ade orang request iaitu pemilik blog domo comel ni --> Anis Batrisyia

Oke,we start now.

Dashboard > Template/Design > Edit HTML
Search kod ni:
<head>
Paste kan kod di atas kod <head> tadi
<div style=' position:absolute; top:0px; left:20px; width:200px;'><center style='text-align: center;'><b>STATUS UPDATED!</b></center><div style='Background-image:url(URL BACKGROUND); repeat; padding: 3px; border:1px solid #000000; filter:alpha(opacity=1.5); border-radius:5px;'><center><marquee>Ayat Andaaa</marquee></center></div><div style=' position:absolute; top:50px; left:50px;'/></div>

 Nota Kaki:
Orange : Tajuk Status Anda
Blue : Letak URL Background anda. Boleh rujuk freebies saya.
Pink : Border Box tu.
Green : Tukarkan kepada ayat anda

SAVE dan siap!