Home Owner Tutobies EXCHANGE TIPS/INFO

Saturday, 14 December 2013

Im Back


Hai semua!Good Evening!

                          Lama gila tak update blog,well im quite busy this year...haha!bajet mat salleh -,-.
Dah bebulan kalau  tak silap . Rindu jugalah dengan blog ni.Kebelakangan ni takda mood nak update blog (takda topic sebenarnya).

                            Well guys?How's your holiday? FYI,Im going to my grandma's house at Kinabatangan for one month this holiday and finally im back in Tawau yesterday!Felt so tired along the way.(speaking konon)I've met all my little cute naughty cousins there,miss them so much!Can't wait for next year.As all of you know,next year i'll be in form 2 at SMK Tawau.Miss all my friend much :*Also excited to meet all my new teacher.Hopefully 2014 is more better than 2013.

                           By the way guys,there's many happy and sad memories that I've created this year.There's also many challenges that i've faced.Im going to tell you guys about a Korean Drama that makes me crazy because of the actor !!!!! Guess what?Minho oppa!! The Inheritors~Tengoklah gambar ni ,cuci cuci mata,by the way,they looks good together right?Watch it to know more!


                         




Lee Min Ho and Park Shin Hye!

Friday, 7 June 2013

Samsung Digital Camera Giveaway By Nabeel Fikree






Korang tau ke Nabeel Fikree sekarang tengah mencari pemenang untuk Samsung Camera Digital Giveaway dia tu? Kalau korang tak tau, haaa mari sini saya kasi tau. Sebelum tu, saya nak bagitau korang syarat nak join giveaway ni pun senang je.

Giveaway ni dibuat sebagai tanda terima kasih kepada pembaca blog nabeelstories katanye. Saya malas nak cakap panjang lagi, terus je bagi korang baca syaratnya :

  1. Follow blog NabeelStories.com
  2. Buat satu entri bertajuk Samsung Digital Camera Giveaway by Nabeel Fikree
  3. Sila copy code yang telah disediakan dan paste pada ruangan HTML entry
  4. Tinggalkan link penyertaan pada ENTRY INI sahaja

Macam mana? Senang je kan? Saya join ni pun sekadar ingin mencuba nasib. Manalah tau kot2 terpilih dapat jugak posing depan kamera baru hari2. Hehee..


TARIKH TAMAT PENYERTAAN : 20 Jun 2013





Thursday, 6 June 2013

Header Request


Hai semua.Lamanya tak update blog :3 No idea :) Harini Azzah nak bagi header untuk 5 orang bertuah yang request header :D Sebelum tu,Azzah nak mintak maaf kalau tak memenuhi citarasa korang.Azzah edit simple jer k . Btw,thanks sebab request.Nah:-
Yang ni untuk Syafiena
http://1.bp.blogspot.com/-iI1YjiElS28/UbBxsxnw_AI/AAAAAAAAAjg/lM1uiWPIEZI/s1600/syafiena+copy.png
Yang ni untuk: Azira
http://2.bp.blogspot.com/-1H69Y2w37fA/UbByutMKTeI/AAAAAAAAAjw/Y54LGy9WULc/s1600/azira.png
Yang ni untuk:Afify
http://2.bp.blogspot.com/-CILoaVI7tBA/UbBzFbIgmsI/AAAAAAAAAj4/vbBwDrcAjQw/s400/afify+salleh.png
Yang ni untuk:Mysyara
http://1.bp.blogspot.com/-HygSP557Vw4/UbBzhlRBbHI/AAAAAAAAAkA/hwzjRL1F7N0/s320/mysyara.png
Last sekali,untuk:Siti
http://4.bp.blogspot.com/-qDweWLVdaX4/UbBz-c8XN4I/AAAAAAAAAkI/EByWwFnrkU0/s320/siti.png
Okey itu sahaja~

Wednesday, 29 May 2013

Tutorial Cbox Cute


Hai semua.Tadi check cbox and then ada orang request tuto iaitu Tutorial Cbox Cute.Tuto ni direquest oleh
Fiza .Okey,let start it!

Macam ni hah :3

 1.First korang mesti SIGN IN dekat sini KLIK
2.Kalau takde account cbox,sign up lah dulu .

3.Click look and feel and click colours and fonts.Tak paham?Tengok gambar kat bawah ni :-

4.Lepas tu keluar macam ni :) Korang isilah warna ikut kesukaan korang macam ni :-

5.Siap?Klik Apply.And then korang ambiklah code yang dia bagi tu. Senang je kan?
~Selamat Mencuba~
Nota Kaki:-Kalau ada yang tak paham,boleh komen kat entry ni ok?Saya sedia membantu:)
Credit to:Nurin Aziz

Sunday, 19 May 2013

Alhamdulillah :)


 
  Assalamualaikum readers tersayang.Syukur ke hadrat Allah S.W.T kerana telah mengizinku diri ini umtuk mengupdate blog setelah sekian lama menghilang :D Cewwah,ayat tu ayat :P .Okay,korang nampak kan tajuk post aku kali ini ? 'Alhamdulillah'


Alhamdulillah sebab Exam dah berakhir.Seronok sangat.Bersyukur jugak dapat jawab soalan dengan tenang dan penuh keyakinan.Anyway Thanks kepada yang doakan kejayaan Azzah selama ini.Soalan Exam ? Boleh tahan jugak la.Tak susah tak senang.Mudah-mudahan dapat keputusan yang cemerlang lah kan ? Amin-amin.

Dengar cerita dekat facebook,ramai yang exam minggu ni kan ? Go break a leg dear.Azzah doakan korang berjaya!

-Sekian-

Friday, 10 May 2013

Exam!


Omaigadd,omaigadd omaigadd! mummy!! huaaa..sungguh tidak di sangka,masa berlalu begitu pantas.why,why why? Tak sangka pulak hari Selasa ni nak exam.Biar betul?Sepatah haram pun aku tak paham!

Subjek yang paling aku tak paham ni Geografi.Haa,cikgu tu lawak memang lawak,yang aku paham pun tajuk arah je.Yang lain boleh blah.Bila cikgu tu masuk kelas je,terus mamai mata aku dibuatnya.Apatah lagi BI.Huh,ni lagilah,sebenarnya cikgu ni boleh mengajar,tapi apa yang susahnya,suara dia,aduyyaii,pelannya.Semut pun tak dengar.Dah tu aku 'masuk telinga kanan,keluar telinga kiri'

Nak cakap pasal Sejarah pulak,memang aku paham gegila dengan subjek tu!Tapi masalahnya,banyak sangat nak kena hafal!Ingat otakk aku komputer ke apa?Hmm,k fine.Agama Islam pun macam tu jugak!Surah nak kena hafal,hadis tu hadis ni,ayat tu ayat ini,tajuk tu,tajuk ni.Mampus aku dibuatnya.Ape tak penat macam tuhh.

Bahasa Melayu pulak,aku paling blurr buat karangan ni,lebih lebih lagi karangan Fakta.Huh,kalau soalan objektif senang ja.Pantun,cerpen,Istana Menanti tu,dah lupa dah.sabar je lah.Sains?Oke je.Tapi kalau eksperimen,jangan bagi kat aku,konfem tak buat punyalah!Maths?I love this subject!This is my fav subject.So,takda problem lahh :)

Anyway guys,wish me luck for my exam.Pray for me!Love you,saranghae!

Thursday, 2 May 2013

Tutorial Status Box Terapung


Hai korang semua.Selamat pagi.Pepagi buta ni rajin pulak diri ini membuat tutorial setelah lama blog usang ni tak terupdate :P .Ni update pun sebab ade orang request iaitu pemilik blog domo comel ni --> Anis Batrisyia

Oke,we start now.

Dashboard > Template/Design > Edit HTML
Search kod ni:
<head>
Paste kan kod di atas kod <head> tadi
<div style=' position:absolute; top:0px; left:20px; width:200px;'><center style='text-align: center;'><b>STATUS UPDATED!</b></center><div style='Background-image:url(URL BACKGROUND); repeat; padding: 3px; border:1px solid #000000; filter:alpha(opacity=1.5); border-radius:5px;'><center><marquee>Ayat Andaaa</marquee></center></div><div style=' position:absolute; top:50px; left:50px;'/></div>

 Nota Kaki:
Orange : Tajuk Status Anda
Blue : Letak URL Background anda. Boleh rujuk freebies saya.
Pink : Border Box tu.
Green : Tukarkan kepada ayat anda

SAVE dan siap!

Sunday, 21 April 2013

Doodle Segment by Munirah MN


Hai Assalamualaikum Readers.Harini,Aza baru je join Segment Doodle.Sroll,scroll,ehh macam menarik je.Kalau tak,tidak terupdate lah blog ni.Bismillahirrahmanirrahim...


Syarat-syarat penyertaan
Wajib follow blog Munirah
Sunat Like Fanpage
Buat Entry bertajuk 'Doodle Segment by Munirah MN'
Copy banner dan paste serta linkkan ke entry INI
Mesti lengkap butir-butir doodle yang awak nak!
Sunat tag kawan-kawan,tapi biarlah meriah kan ?
Letak link entry anda di komen entry INI

Butir Doodle yang saya nak :-
MESTI TULIS: Azzah

doodle perempuan

warna tudung:FC98DC
warna baju:EA68EF
warna tali pinggang:apa-apa warna yang sesuai
warna skirts:soft pink(klau Munirah rasa tak sesuai,ubah lah ikut citarasa)
warna kasut:F93ECD
Warna handbag:soft purple

Friday, 19 April 2013

Freebies Cute Icon


Hai semua..Masuk harini,dah 6 hari Aza tak update blog..Hehe..asyik layan facebook jer!Freebies ni direquest oleh Azira.Jom Menerjah

                                          Barbie Pink Smile

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                        
                                                  
                                                             Fairy Colour
 

                                                   Girly Smilies

      
                                                   Mini Cute icon

                                                  
                                                             Pastel Smiley
 

Oke done! Link?right click je image tu :)Have fun !Credit to:Erfanani