Home Owner Tutobies EXCHANGE TIPS/INFO

Sunday, 17 March 2013

Tutorial Tukar Font Post Entry




Hai korang .Perasan tak ?Selalunya orang guna font dari template je kann ? Bagi Aza ia tak menarik langsung .hoho~ Tapi kan, sekarang ni kita dah boleh tukar font kesukaan kita .

Dashboard > Design >Edit HTML
F3 dan search
<head>
Lepastuh , copy kod ni dan paste DIBAWAH kod <head> tadi .Tahoma boleh tukar kepada font kesukaan anda . Pastikan FONT yang anda pilih ada di dalam Microsoft Word .Kalau tak , Ia takkan menjadi taw !
<link href='http://fonts.googleapis.com/css?family=Tahoma' rel='stylesheet'    type='text/css'/> 
Eh,belum siap lagi tauu :) Sekarang cari kod ini pulak ( F3 untuk memudahkan pencarian)
.post-body
Copy code dibawah ni dan pastekan DIBAWAH kod di atas .Then tukarlah font kesukaan korang.Pastikan FONT yang korang pilih tu sama dengan font yang mula mula tadi.'22' boleh tukar saiz font ikut suka korang.
{ font-family: 'Tahoma', arial, serif; font-size:22px;}
Done ! Preview dulu baru tekan save oke ?

0 Surat Cinta:

Post a Comment

Budi bahasa,budaya kita :)