Home Owner Tutobies EXCHANGE TIPS/INFO

Saturday, 30 March 2013

Saya Suka Komik


Hai Assalamualaikum . Anda suka komik? Give me 5 ! *gedeboomm*
Komik ni,lebih kurang macam buku cerita jugaklah.Cuma ada perbezaannya:

Buku Cerita                                      Komik
bahasa baku                                     bahasa kita zaman sekarang
berwarna                                          tak berwarna

Biasanya,di kelas Aza,ramai orang suka baca komik dan novel.Sampai bertukar-tukar bagai.Fanatik gilaa!
Aza ngaku,memang best pun.Baca komik ni.Sehingga aku pinjam 2 komik dalam satu masa.Kesiann kawan aku,terpaksa bawa komik berat2 untuk aku.Bukannya berat sangat ponn :p

Inilah komik tu.Sorry gambar tak jelas sebab henfon 'lowclass'
Haa ! Tulah komiknya!Dari muka depan je ponn nampak menarikk! Betul takk ?Thanks kawan :*

Oke,yang pink comel tu,tajuk dia,PUTERI TAKOYAKI.Nak sinopsis dia?Huh bacalah sendiri.
Macam ni ada seorang remaja perempuan yg gilakan takoyaki.Masa kecik dulu kalau dia nangis,kau campak je takoyaki dekat mulut dia,konfemm diam punya!Yang lain,baca sendiri yee ?

Yang putih-putih melati ali baba tu :p tajuknya CINTA UNTUK DIJUAL
Ni pun lucu gakk!Ada sorang pompuan poyo tu,dia sanggup korbankan duit dia untuk dpatkan apa saja yg dia inginkann.Tapi dia tak dapat cinta dri lelaki yg dia suka..Jgn lepaskan peluang,bacalah!

Makk aii!Penatnya menaip ni :P Takpa,untuk reader(s) jugak kan?
Hah!Aza ada satu cerita ni.Tak delah panjang sangat.

Haritu,aku pinjam komik CINTA UNTUK DIJUAL yg dekat gmbar tuu.Dongak sikett!Sebenarnya tu komik Si Fiffy .Waktu tuh,cikgu mesyuarat,so kitorang bebas.Biasanya kalau takda cikgu aku asyik sembang ja dengan dia ni,Tapi haritu,disebabkan ada komik,aku langsung tak becakap sepatah kata pun dengan dia.Aku khusyuk baca komik tu xD.Then dia cakap macam ni:

Fiffy: Kau ni Aza,kenapa tak layan aku?Sebabkan komik tu kau lupa nak sembang ngan aku?Lain kali aku tak nak bawak dah .Then dia ketawa :P
Yang paling teruk,dia siap update dekat blog pulak tuhh!Ishh,malu aku dibuatnya.

Oke tu jer!! Bye!!


4 Surat Cinta:

Budi bahasa,budaya kita :)