Home Owner Tutobies EXCHANGE TIPS/INFO

Tuesday, 26 March 2013

Tutorial Blockquote Hover Icon Menurun


Hello Semua . Nampak tak tajuk post ni ? Tutorial ni Miss Kpop yang request .Oke thanks yer sebab request . Hilang jugak rasa bosan aku ni.

WARNING Ini akan menjadi untuk Google Chrome sahaja oke ? Segala yang lain seperti Mozilla,Explorer langsung tak boleh pakai .

1.Dashboard > Design > Edit HTML > Tick Expand Widget Templates

2.Cari code ni
post blockquote {
Copy code di bwah ni dan paste bawah code yang Aza bagi takdi.

background:url(URL BACKGROUND); background: #CED8F6;
border-top: 2px dotted #58ACFA;
border-left: 4px solid #58ACFA;
border-right: 4px solid #58ACFA;
border-bottom: 2px dotted #58ACFA;
margin:1em 20px;
colour:}
blockquote:hover {
background-color: #CED8F6;
-webkit-transition-duration: 2.5s;
background-image:url(http://i257.photobucket.com/albums/hh205/xoxojays/smilies/crayon/pic000demoji_9266200decoojp.gif);
background-position:bottom right;
background-repeat:no-repeat;
border-top: 2px solid #58ACFA;
border-left: 4px dotted #58ACFA;
border-right: 4px dotted #58ACFA;
border-bottom: 2px solid #58ACFA;
margin:1em 20px;
merah - url icon korang yang comel loteh tuu.
hijau - semua yang warna hijau tu warna border
oren - warna background

P/s: Kalau korang nak tukar background daripada warna kepada image ,tengok tak URL BACKGROUND dekat atas sekali tu ?masukkanlah url image tuhh .

Kalau dah singgah tu,follow lah sekali yerr

6 Surat Cinta:

Budi bahasa,budaya kita :)