Home Owner Tutobies EXCHANGE TIPS/INFO

Thursday, 19 March 2015

Nak Hilangkan Jerawat???



Hai semua!Jerawat ni kan sangatlah familiar dengan kita.Kalau datang ja jerawat tu,bukan main gatal lagi tangan nak picit sampai keluar nanah nanah ewww..Mesti stress kan?Korang tak rasa jealous ke tengok muka orang flawless,bersih bebas jerawat?Mestilah jealous kan?So,kepada yang tercari cari tups nak hilangkan jerawat tu, here's some tips that may useful for you :D


1.Ubat gigi / Toothpaste
Okay,cara ni aku memang selalu sangat guna,Tapi tapi tapi untuk jerawat sebijik sebijik ja.Kalau yang sekali harung jangan guna ni.Caranya ambil sedikit ubat gigi pada jari lepastu sapu pada jerawat korang tu.Pedih sikit lah,tapi tak sakit pun,And yeah,it works!Jerawat kecut sikit.

2.Bedak sejuk
Ramai orang kata bedak sejuk ni bagus tau untuk jerawat!Selalu bedak sejuk yg popular yang warna hijau.Kalau tak silap nama dia "Tanaka".Mana mana bedak sejuk pun boleh!Korang try lah eh.

3.Timun
First,timun tu korang blend lepas tu sapu pada kawasan yang berjerawat.Biarkan selama 30-45 minit then bilas dengan air bersih.Timun ni boleh freshkan kulit kita juga!

4.Bawang Putih
Yang ni pun boleh tapi agak pedih dan sakit.Sental je bawang putih mentah pada kawasan berjerawat tu,InsyAllah hilang.

Okay itu sahaja,cukuplah 4 kan?Hope sedikit sebanyak dapat tolong masalah jerawat anda!Lepas ni boleh lah fefeeling peloless gitu hahaha.Boleh jugak celpie tanpa camera 360 and filter bagai :D



Sekian,Assalamualaikum

14 Surat Cinta:

  1. bnyk cara rupanya... syslalu guna bedak sejuk je... btw... thanks share =D

    ReplyDelete
  2. saya jujur mengaku....wakakka..kalau rasa muka kusam alternatif terbaik yg saya guna pakai bedak sejuk ^^
    petua nenek moyang kan....mestilah win!

    ReplyDelete
  3. rasa nak try yg bawang putih tu....

    ReplyDelete
  4. kulit saya skarang mmg macam gila je =_= haha, sy suka guna oats, bgus untuk rawat jerawat dan elakkan jerawat :)

    ReplyDelete
  5. Saya pernah try yang guna ubat gigi tu. Try letak kat jerawat kat hidung. Esok tu bangun bangun berparut hidung hehe tobat takmau try dah :')

    ReplyDelete
  6. Alhamdulillah Mrs. A takde masalah jerawat yang serius ;-)

    ReplyDelete
  7. takut pulak nak try ubat gigi tuh ngan bawang. tak sakit kee. bedak sejuk je selalu pakai.

    ReplyDelete
  8. mohon bg tips utk parut jerawat pulak! kehkeh :P

    ReplyDelete
  9. good tips..nk try buat gak lah :)

    ReplyDelete
  10. Kita pernah guna ubat gigi. Tapi efeknya ubat gigi tu buat kulit muka jadi kering sebab dia alkali kan and at last tinggalkan parut huhuhu

    ReplyDelete
  11. Nice tips dear. Selalu klau tgh datang bulan mengambang msty jerawatss kluar. Lpas ni bole la try tips ni. hihi :)

    ReplyDelete
  12. jerawat ni mmg masalah besa...tp dh kawen nnt kompom sume hilang,...hehehhee

    ReplyDelete

Budi bahasa,budaya kita :)