Home Owner Tutobies EXCHANGE TIPS/INFO

Saturday, 7 February 2015

Liebster Award



Assalamualaikum semua.Nampak tajuk tu?yes,Liebster Award.Actually acah mat salleh jap  saya kena tag untuk join benda ni.Thank you Dena sebab tag saya.Baiklah sekarang masa untuk saya jawab soalan yang cik Dena bagi ni .

1.Matlamat hidup awak apa?share sikit
Matlamat hidup?saya nak jadi orang yang berjaya dalam hidup di dunia dan akhirat,InsyaAllah.And of course,if I have an opportunity,I really want to pursue my studies in UK.Especially for this year,another important year in my life which is i'll face PT3.OMGGG! k tu jelah

2.Awak anak ke berapa dan peranan awak macam mana dalam family tu
Im the youngest.Anak ke 3 daripada 3 orang adik beradik.Memandangkan both my brother and sister masing masing tengah sambung belajar kat university so only me yg tinggal dgn parents.Peranan saya just temankan dorang tinggal dalam rumah hahahhaha.Well,I do common things like you guys.As a student,saya belajar dan belajar dan belajar.so bila dapat result kebaboomm my parents will be proud of me!!

3.Pernah bercinta?*kakkakakkaka soalan tah pape*
HAHAHAHAHAHAHA.awak pandai buat lawak lah hehe.this question is too mainstream.Entahlah.I dont really have a serious relationship so far,but you know cinta monyet everywhere.So jawapannya?Lu pikirlah sendiri sbb gua tak nak jawab muahahaha.

4.Kalau awak jumpa anak kucing tengah nangis,awak buat apa dengan dia?
Tak pernah pulak dengar atau nampak anak kucing nangis.Anak kucing boleh nangis ke?hahhaha.Nak kata saya takut kucing tu taklah,tapi saya ada athma so mmg allergic gilagilagilagilagila dengan bebulus sume ni hehe.TAPI my dad bela kucing.Sehingga sekarang beliau berjaya mengumpul seramai 11 ekor kucing.Back to topic,saya tak tahu nak buat apa sebab allergic dgn bulu haiwan haha.

5.Minat game macam mana,contohnya hoki ke dan sebab minat
Im not active in sport tbh.So i pick chess over all.Sebab chess ni tak keluarkan peluh untuk org pemalas macam aku ni.nak main chess guna minda je.Kenapa tak active sport?sebab im so short and yeah again athma.Mmg tak boleh buat kerja berat lah sangat.Pernah sekali saya main bola jaring dgn classmates.30 minutes game tu aku tak sentuh bola pun.even once.no ok no!sebab takda org bagi bola kat aku *sobssobs*

6.Pandangan awak terhadap blog saya *uhuuuu nangeh*
Your blog is kawaii desu!!!

7.Nasihat/kutukan membina untuk saya?
Nasihat apa eh?Apa apa pun study well and kalau buat something tu buat betul betul!*tah pape nasihat aku hehe*

8.Best tak kena tag dengan saya?
Best best best best

9.Ada minat gila gila dekat mana mana artis?siapa?fuhh haha
ONE DIRECTION.Especially zayn malik.The reason why i love 1D is because they are all so handsome and sooooo talented.They can sing they can dance they can draw and so much things which is really inspiring.Kalau nak cerita lagi mmg takda habisnya.

Okay now its my turn to ask you guys semuaa!!!
           Kalau awak dibagi satu wish,what would it be?
           Favourite subject?And why.
           Since bila awak mula ber 'blogging'?Apa yang menyebabkan anda 'buat blog'
           What is your boyfriend/girlfriend ideal type?jawab jangan tak jawab
           Bahagian pada muka awak yang paling awak suka.
           Blog saya comel tak?haha.Berani ke cakap tak comel hauahha
           IOS atau android dan kenapa?
           Awak ni jenis orang yang macam mana?
           Apa perasaan anda bila your crush look at you at the same time you look at                       him/her?
           Shawl atau bawal?
Syarat syarat liebster award
mention the person who nominated with link
answer the question
nominate other blogger
create the questions
notify your nominate

Mangsa tag saya!!
Aimi
FR
Wany
Najlaa'
Yaya
Shyue
Syema
Farrr
Sya
Aqilah
Tirah
Lia

Okayy itu sahaja.Random tag ok.Kepada semua yg ditag,jawab tau soalan tu.After you guys dah jawab komen di entry ni berserta link entry korang tu.
Wassalam.

10 Surat Cinta:

  1. hai.. yaya pun tak pernah dengan kucing nangis. hahaha.. tapi yaya suka ckp : "mak, kucing tu nangis/ mak kucing tu snyum kat yaya" hahaha..
    anyway.. thanks sbb tag yaya

    ReplyDelete
  2. tq for tagging me!!! dah jawab hehe :)

    ReplyDelete
  3. tadaaaa thanks tag kita.

    http://insekio.blogspot.com/2015/02/liebster-award.html

    ReplyDelete
  4. hehe. thanks for the tag! nanti i buat okay hee

    Najlaa 'Aqilah

    ReplyDelete
  5. Assalamualaikum dik. respons yang baik terima kasih ye. thanks sudi join. em tak pernah dengar kucing nangis? ahhahaha ok ok btw follow back eh? http://daisyxdyan.blogspot.com/ thankssssso much :D hv nice day. gluck pt three

    ReplyDelete
  6. dahh..haha http://creamylittlediary.blogspot.com/2015/02/liebster-award.html

    ReplyDelete
  7. Keep calm and love Zayn Malik. Hahaha

    ReplyDelete
  8. Anak kucing nangis? Hahaha Imagine jap. Gila comel =P

    ReplyDelete
  9. uishh, srs rasa teringin nk jawab soalan2 tuu.. kihkihkih. All the best yaw

    ReplyDelete
  10. http://luvmia97.blogspot.com/2015/02/liebster-award-azzah-fieyza.html lambat sgt, sori. hehe

    ReplyDelete

Budi bahasa,budaya kita :)